Ingen karaktär

Ingen karaktär

april 9, 2018 1 av finurligafroken

Jag har ingen som helst karaktär tydligen. Jag har i flera månader känt att jag behöver ändra mitt sätt att leva. Få rutin på sömn och mat. Sluta äta massa skit och börja äta mer frukt och grönt och mindre socker. Röra mer på mig och komma iväg till gymmet. Men det händer inte. Jag är vaken på nätterna och sover på förmiddagarna. Jag ligger och kollar på serier hela dagarna och äter godis och glass.

 

I början av året köpte jag ett träningskort på stadens simhall. Där kan man både simma, besöka gymmet och gå på pass. Perfekt att kunna välja helt själv. Och visst är jag där. Men inte så ofta som jag hade tänkt. Jag tycker att det är så skönt och kul att vara där. Oavsett vad jag väljer att göra. Och jag har hela dagarna på mig att åka dit. Och att laga bra mat och storkok och allt det där. Men jag gör det inte. Jag bara är. Väntar på att dagarna ska gå.

Det finns så mycket tid till att ordna upp allting. Att röra på sig och äta bra mat. Och jag vet att stora delar av anledningen till att jag inte gör det är att jag är inne i en depression. Men också att jag saknar karaktär. Att jag är lat. Att det är så mycket skönare att ligga i soffan och äta glass än att svettas på gymmet eller tugga i sig en sallad. Samtidigt som jag tycker att det är väldigt gott med sallad och mår väldigt bra när jag tränar. Men idag har jag i alla fall varit på gymmet en timme. Och började dagen med havregrynsgröt och inte ett paket med kakor.

 

Jag är nu 4 kilo från vikten jag hade som höggravid. Men egentligen handlar det inte om vikten utan hur jag mår. Med både kronisk värk och ångest vet jag att kost, motion och sömn är viktigt för att må så bra som möjligt. Jag har dessutom inte råd att köpa nya kläder och det börjar sina i garderoben nu när jag har så många extra kilo att bära på. Sen finns både diabetes och proppar i min släkt och det undviker jag gärna.

 

Bilder från Pixabay