Hans andetag

Hans andetag

april 11, 2018 0 av finurligafroken

Melwin är snart 12 år. Men varje gång han lägger sig för kvällen ligger jag bredvid. Vi kollar på något Youtube klipp och pratar. Ibland ligger jag kvar tills han somnar och ibland så säger vi god natt och jag går ut.

Igår kväll hade han svårt att sova så jag kom in och la mig bredvid honom igen. Fast han sa att han var pigg somnade han snabbt efter att jag lagt mig där. Men jag låg länge kvar. Lyssnade på hans lugna andetag.

Då tänkte jag på att jag snart legat så i 12 år. Lyssnat på hans andning, luktat på honom och haft armen om hans sov varma kropp. Från det att han föddes. Jag kommer fortfarande ihåg första natten han sov själv i sin spjälsäng. Den stod vid fotändan av vår säng men jag tror jag sov max 10-15 minuter i taget innan jag vaknade och var tvungen att se så att han fortfarande andades. Hela natten höll jag på så.

När han var liten sov jag otroligt dåligt när han låg bredvid. Han snurrade runt och låg helst på mig. Men ju äldre han blev desto lättare blev det att ha honom i sängen. Och nu för tiden längtar jag efter att somna bredvid honom igen. Att somna till hans tunga andetag. Men hur mycket jag än tjatar så vill han inte sova hos mamma längre. Dock händer det att jag somnar bredvid honom när jag ligger hos honom på kvällarna.