Fibromyalgi trötthet

Fibromyalgi trötthet

april 15, 2018 1 av finurligafroken

Idag gick vi upp vid kl 11. Det är så skönt med helger så man kan sova ut. Det var en lugn förmiddag med frukost och en promenad med Doris. Sen tog vi oss in till Linköping för att köpa skor till Melwin. Både varskor och skor till idrotten och tennisen behövdes. Vi hittade det vi behövde, handlade lite mat och åkte sen hem.

Det är allt vi gjort idag. Och nu, ca sju timmar vaken är jag så otroligt trött att jag bara vill lägga mig ner och sova. Tröttheten måste bero på fibromyalgin. Jag är ständigt helt slut och skulle kunna sova dygnet runt. Ni vet så där trött så man har svårt att hålla ögonen öppna. Men det är svårt att själv förstår hur man kan vara så trött. Jag sov nästan tio timmar i natt, inte gjort så mycket idag och ändå. Jag vet ärligt talat inte när jag kände mig pigg sist. Det måste varit väldigt många år sedan.

Det här med att kunna sova hur mycket som helst men ändå vara helt orkeslös är en del av fibromyalgin. Sen finns också en del när jag har så ont att jag har svårt att sova och då är precis lika trött som nu. Antingen sover jag jätte mycket eller nästan ingenting och inget av det gör att jag känner mig pigg eller utvilad.

Det är bara att försöka hålla sig vaken några timmar till och sen äntligen få krypa ner och sova. Jag behöver plocka lite i köket, dammsuga och gå upp med saker på vinden så som tur är finns det saker att sysselsätta sig med. Det gör att det är lite lättare att hålla sig vaken.