Veckopengen

april 20, 2018 0 av finurligafroken

Ett tips

Jag måste tipsa om en app som vi precis har hittat och tycker är fantastisk! Det är inget samarbete utan någonting jag tycker är riktigt bra och vill att andra också ska hitta. Dessutom är appen helt gratis, lätt att använda och man kan koppla ihop sitt konto med sina barn. Perfekt! Veckopengen har en egen hemsida som förklarar allt.

Veckopengen

Så vad är det jag pratar om? Jo jag pratar om appen veckopengen. Eller Gimi som den har bytt namn till. En app där man lägger till sina barn och sen hur mycket vecko- eller månadspeng dom ska ha och vilket datum Så håller appen koll på när det ska betalas ut och om man inte betalar ut det utan istället sparar pengarna åt barnet läggs det i en spargris så man alltid vet hur mycket pengar det finns.

Uppgifter till barnet

En annan bra funktion är att man kan lägga in olika uppgifter som barnen ska göra för att få ett visst belopp. Det finns både färdiga uppgifter som att diska eller gå ut med soporna och man kan göra egna som jag som satte upp max 2 timmar skärmtid under en dag som ger min son tio kronor. Man väljer också vilket belopp barnet får för utförd uppgift, om det ska vara en viss dag i veckan engång grej eller möjligt att tjäna ihop när som helst. Dessutom kan man som förälder lägga in att man vill ha bild bevis och när barnet gjort uppgiften trycker dom på att den är gjort och tar en bild. Då får man som förälder ett meddelande om att det är gjort och en bild kommer upp. Så trycker man på godkänt och pengarna läggs till eller icke godkänt om man inte är nöjd.

Så här har vi gjort

Vi har kommit fram till att min son ska få 200 kr i månaden vilket verkar vara vad en 11-12 åring får i genomsnitt i vårt land. Det är inlagt och också vilket datum. Så vi vet båda hur många dagar det är kvar till utbetalning. Sen har han vissa sysslor han kan göra för att tjäna mera pengar. Igår både städade han rummet och plockade ur diskmaskinen. Vi har även bestämt att extra pengarna har tjänar ligger kvar tills nästa gång han får månadspengen och då nollställs det och han kan tjäna in mera pengar till nästa utbetalning.

Kanske lär man sig spara

Vi har precis börjat testa det här men jag tycker än så länge att det verkar så bra och enkelt. Dessutom har barnet själv koll och jag tror även att dom lära sig värdet av pengar och att man behöver göra någonting för att få pengar. Det är inte bara någonting som kommer när man vill. Jag hoppas att min son som älskar att göra av med pengar kommer lära sig att spara nu när vi kör det här. För när pengarna är slut så är dom. Då får han vänta till nästa utbetalning.