Recept: Marknadsnougat

Recept: Marknadsnougat

april 23, 2018 0 av finurligafroken

Jag och Melwin älskar verkligen marknadsnougat. Det är så otroligt gott och när vi har chansen att köpa det blir det ofta ett helt kilo och det tar väldigt snabbt slut. Sen är det inte så många marknader man går på under ett år så det blir bara en till tre gånger per år vi lyckas köpa det och då får man ju faktiskt njuta och äta lite för mycket.

För några år sedan hittade jag ett recept så att vi kunde göra eget. Men det blev inte alls bra. Så ni kan förstå min lycka när jag hittade ett annat recept förra året och det blev helt otroligt gott.  Så nu kan vi äta det lite oftare men man får passa sig. Det går åt otroligt fort.

Så om du liksom vi tycker att det är otroligt gott kan du enkelt göra eget genom att göra så här:

Börja med att blanda 100 g smör, 4 dl strösocker och 1.25 dl vatten i en kastrull. Koka ihop tills allt socker smält.
Sikta ner 5.25 dl vetemjöl, 3 dl florsocker och 0.75 dl kakao i en stor skål. Blanda om väl innan du häller i smörblandningen i de torra ingredienserna. Arbeta ihop snabbt så det inte hinner stelna.
Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper i. Låt stelna och skär  i jämnstora bitar.