Tar kriget aldrig slut?

Tar kriget aldrig slut?

maj 19, 2018 1 av finurligafroken

Jag hör honom prata med sina kompisar och skratta. Hjärtat slår ett extra slag av glädje. Att höra hans lycka är det som ger mig den absolut största lyckan av alla.

Medan han skrattar där inne rustar jag för nästa slag. Förra slaget vann jag men nu är det dags igen. Imorgon ska vi tillbaka ut på fältet.

Istället för att ta på mig en rustning av järn och vässa mitt svärd rustar jag mig med information, minnen från förr, känslor och tankar. Jag googlar, skriver, pratar med andra och försöker samla mig. Jag pratar med mig själv, påminner om varför jag gör detta och för vem. Jag peppar och andas. Det måste gå. Det finns inga alternativ.

Men rädslan för att vinna detta slag är samtidigt stor då hotet om ett ännu större slag hänger över mitt huvud. Hur skulle jag klara det? Det slaget skulle vara det sista. Det avgörande. Efter det finns det ingenting kvar. Men kanske kommer det inte till det. Kanske är det bara tomma hot. Och just nu måste jag fokusera på morgondagens slag. Det är det jag måste klara av. En sak i taget, det viktigaste först.

Tar kriget aldrig slut?