Picknick med släkten

Picknick med släkten

maj 22, 2018 0 av finurligafroken

Follow my blog with Bloglovin

Vilken dag vi hade i söndags! Det var nämligen så att när vi hade vår tjejhelg i november, alla kvinnor i släkten, bestämde vi att vi skulle ha en picknick i maj där även männen var välkomna. På våra tjejhelgen är alla kvinnor i släkten över 20 år välkomna. Det blir mostrar, kusiner, kusinbarn och respektive till dom manliga släktingarna.

Förra tisdagen skulle min morfar ha fyllt 91 år och just därför valde vi denna helg. Platsen vi valde var sjön där mormor och morfar hade sin stuga innan dom inte orkade med den längre och var tvungna att sälja.

Så i söndags träffades vi där. Nästan alla kom. Det var mostrar och morbror med respektive, kusiner och deras barn, mormor och till och med mitt kusinbarn dotter. Allt i ålder mellan 4 år upp till 91. Inte dåligt. 37 stycken var vi och om jag räknat rätt var det bara tre stycken som fattades. Vi grillade och fikade, hade kramkalas och hann med att både skratta och gråta.

Det är fantastiskt att ha en sån släkt och kunna träffas och bara vara med varandra. På en stol mitt i allting satt min fina mormor och njöt av att få umgås med sin familj. Solen sken och vädret kunde omöjligt varit bättre. Sen var det mycket annat folk där som säkert undrade vad vi höll på med men vad gör det? Mysigt var det.