Bullet journal Juni

Bullet journal Juni

juni 3, 2018 1 av finurligafroken

Hej på er!

Så här i början av Juni tänkte jag att vi skulle titta lite på hur jag använder min Bullet journal och vad jag gör med den inför varje ny månad. Här över ser ni alltså första sidan till Juni. På ena sidan ett citat och på den andra den sidan som visar vilken månad det är som börjar. Jag sätter alltid lite washi tejp på sidan för att lätt kunna hitta vart månaderna börjar.

 

Efter det kommer kalendern över Juni där jag skriver in det som jag vet kommer att hända. Här har jag inte fyllt i allting än men jag har i alla fall börjat. Dagar med hjärtan är dagar då Melwin är hos mig. Precis under har jag en lista på vad som ska göras. På höger sida först en lista med mina mål och under det en ruta för härliga stunder. Där skriver jag in saker vi gjort och upplevt och oftast ritar dit en liten bild.

Efter det har jag en mood tracker. Alltså fyller jag i en färg eller flera varje dag beroende på hur jag mår och känner mig. Ibland blir det flera färger och ibland bara en. Jag brukar utgå ifrån den känslan som varit starkast under dagen. Jag har också testat att ha med habit tracker. Där fyller man i olika vanor man har, vill börja med eller bli bättre på och ser hur ofta man gör det. Tex träna, dricka minst 2 liter vatten per dag, somna innan 23 osv. Men jag tyckte mest det var knöligt att hålla på med det. Jag glömde bort och det blev ett stort stressmoment.

Den sista sidan i Juni är som en liten dagbok kan man säga. Det här blir tredje månaden jag har det och jag tycker att det är så kul. Jag skriver några rader om vad vi gjort just den dagen. Det får inte plats mycket så 1-3 rader brukar det bli. Bara korta saker eller nått ord. Men det är så kul att titta tillbaka på och se vad vi har gjort och vad som har hänt.

Det är vad jag brukar ha under en månad. Eftersom jag är sjukpensionär händer det inte jätte mycket i mitt liv så någon veckoplanering eller dagsplanering gör jag sällan. Det händer ibland om det är mycket som ska göras. Annars skriver jag att göra listor när det behövs, ibland skriver jag ner inkomst och utgifter för månaden eller vad jag nu behöver just då. Jag har tex en lista på saker jag tänkt att vi ska göra i sommar, en lista på böcker jag läst och sen har jag en lista längre fram där jag fyller i när jag klippte Doris klor sist, kollade oljan i bilen, bytte tandborstar osv. Väldigt bra att ha!

Även om jag inte använder min bujo jätte mycket och har massor att fylla den med så tycker jag så mycket om den och det är så härligt att få sätta sig ner och skriva och rita i den. Göra precis så som jag vill och fylla den med det som just jag behöver.