Världens bästa brownies?

Världens bästa brownies?

juni 18, 2018 3 av finurligafroken

 

Okej jag ska erkänna en sak. Jag älskar kladdkaka! Det är typ det bästa jag vet och jag skulle kunna äta det jämt. Men så igår blev jag lite sugen på att testa att baka brownies. Det är ju väldigt gott det också och jag har aldrig gjort det förut. Jag googlade lite och insåg att det inte verkade vara så svårt. Ett recept som jag hittade påstod att det var dom absolut bästa. Receptet fanns och även en liten film på när dom gjordes. Receptet var på engelska med 1 cup och 2 tablespoons osv. Så jag satte mig helt enkelt och började översätta det för att kunna testa. Måtten blir ju lite konstiga men jag hoppas att ni har överseende.

Så nu har jag översatt receptet och test bakat det. Så nu kan ni också testa det utan att behöva göra någonting förutom att läsa instruktionerna och göra som det står. Snällt va? =)

Du behöver: 

1,12 dl smör

2,25 dl socker

2 ägg

1 msk vaniljsocker

0,75 dl kakao

1,12 dl mjöl

1/4 msk salt

1/4 msk bakpulver

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form ca 20×20 cm.

Smält smöret och ta bort det från plattan. Rör ner sockret och sedan äggen. När det är en jämn smet häller du i resten av ingredienserna och blandar runt. Häll det i formen och ställ in i ugnen i ca 25-30 minuter.

Glasyr:

3 msk rumsvarmt smör

3 msk kakao

1 msk honung

1 msk vaniljsocker

2,25 dl flocksocker

Gör så här: 

Blanda ihop allting medan kakan står i ugnen. Bred över kakan när den fortfarande är varmt. Glasyren är ganska tjock så det är lättare att breda ut den när det är varmt.

Låt svalna, skär upp den och njut!

 

Jag vet inte riktigt om jag tycker att det är en brownie. Inte så seg som jag önskar. Mer som en chokladkaka. Kanske godare med nötter i. Det kan man självklart blanda ner. Det var inte med i receptet och eftersom min son inte tycker om det hoppade jag över det. Men jag tycker att det blev en väldigt god kaka !