En dag med mamma

En dag med mamma

juli 18, 2018 0 av finurligafroken

I lördags var det äntligen dags för en dag med min mamma! Det händer så sällan och vi har alltid så mysigt och roligt tillsammans så jag var glad och förväntansfull långt innan. En hel dag bara hon och jag. Ingen som väntade hemma på någon av oss eller tider att passa. Vi hade hela dagen framför oss och inga direkta planer.

Efter en stund hemma hos mamma och massor av prat satte vi oss i bilen och åkte mot Motala. Där parkerade vi och åt en fantastiskt god lunch på hamnkrogen. Där hade jag aödrig ätit förut men så gott! Filé Oscar med potatis som inte ens går att beskriva med ord. Jag tycker om potatis i vanliga fall men den här var något helt otroligt. Första tuggan och jag tänkte att potatis kan omöjligt vara så här gott.

Vi satt vid fönstret och hade fin utsikt över hamnen och alla fina båtar som låg där. Självklart fortsatte allt prat och som vanligt både skratt och tårar. Vi kan prata om allting och är väldigt öppna och ärliga. Vi delar både högt och långt och i en salig röra. Vi hoppar från ämne till ämne och hinner knappt prata klart om en sak innan vi kommer in på någonting annat. Efter maten tog vi en promenad bland båtarna och även i parken och tittade på blommorna och deras fina buskar som föreställde cyklister.

Mamma hade längtat efter att få bada i Vättern så jag tog henne till en strand jag visste om som brukar vara ganska lugn. Annars är varamon väldigt populär men det brukar vara helt fullt där och väldigt svårt att få plats. Dit vi åkte var det väldigt lugnt och massor med plats. Så vi bytte om och vadade ut. Det är så långgrunt så det känns som man går flera kilometer innan man ens är i närheten av att kunna doppa sig. När vattnet var knappt uppe vid midjan bestämde vi oss för att det räckte och att vi skulle stanna där. Jag vet inte hur länge vi låg i och pratade om livet, nöjt av det svala vattnet och strålande sol.

Efter badet hann vi även med att handla lite innan det var dags att åka hem. Vi kunde nog pratat med varandra i minst två dagar till. Jag tror aldrig samtalsämnena tar slut. Och vi går in i allt, vrider och vänder på saker och funderar och diskuterar. Det är så givande. Det var en fantastisk dag och jag älskar att vara med min mamma nästan lika mycket som jag älskar att vara med min son.