Sommarpratarna

Sommarpratarna

juli 24, 2018 0 av finurligafroken

Har ni lyssnat på några sommarpratare? Jag brukar alltid lyssna på några av dom. Läser igenom vilka som ska prata och om om vad och skriver upp vilka jag vill lyssna på. I år kom det till några på den ursprungliga listan och det ångrar jag inte. Här är dom jag lyssnat på hittills:

Bianca Ingrosso

Jag hade inte tänkt lyssna på henne först men efter alla hyllningar beslutade jag mig för att lyssna. Jag grät mycket. Kände igen mig i så mycket som hon berättade. Om skilsmässa, bråk och ätstörningar. Mycket bra sommarprat.

Kaj Linna

Tänk att sitta inlåst i 12 år för någonting man inte gjort. Det går inte ens att föreställa sig. Att komma ut efter 12 år och allting har ändrats. Jag tyckte det var väldigt intressant men tyckte det var lite för mycket politiskt prat och lite för lite om hur det var i fängelset, hur det kändes att dömas, sitta där och tillslut bli friad.

Gustav och Marie Mandelmann

Jag älskar dessa personer! Deras liv, deras relation, deras personligheter. Älskar att titta på dom. Och deras sommarprat var lika härligt. Det blev inte rörigt trots att dom var två som delade på tiden. Dom turades om, lyssnade på varandra och alltid lät väldigt naturligt. Mycket sorgliga samtalsämnen som berörde men även roligt att höra deras resa till sin fantastiska gård.

Mark Levengood

Man kan omöjligt tycka illa om Mark. Jag tycker att han är en fantastisk person och har lyssnat på hans tidigare sommarprat. Detta år var det verkligen hjärtskärande. Att höra hur han blev misshandlad och skammen efteråt. Jag fick så ont i magen av att lyssna.

Katarina Wennstam

Ännu en som jag inte hade tänkt lyssna på men efter hyllningar blev jag nyfiken och fastnade. Jag blev så otroligt arv när jag lyssnade och tänkte att jag måste göra mer än vad jag gör för att ändra samhället. Vad vet jag inte men detta sommarpratet var passionerat och fullt med fakta.

Stefan Ebbas pappa

Jag hade inte tänkt lyssna på det här. Inte för att jag inte ville utan för att jag inte trodde jag skulle klara det. Men sen ångrade jag mig. Jag grät så otroligt mycket. Hans smärta gick rakt in i hjärtat. Det går inte att föreställa sig att förlora sitt barn.

Marko Lehtosalo

Som ni säkert förstått är jag en gråtare. Och även Marko fick mig att gråta. Högt! Så modigt att våga berätta sin historia efter så många år som offentlig. Jag förvånas alltid över att personer kan ändras och växa trots det dom upplevt under sin uppväxt.

Jonas Waltelius

Lyssnarnas val. Och vilket val. Det var så inspirerande att höra hur hela livet förändrades och hur det kan bli bra trots allt. Att man kan vara positiv även om man drabbas av någonting otroligt orättvist. Svensexa till sjukhus, förlamad och tankar på att man ska bli helt ensam till att gifta sig och bli pappa. Även här grät jag såklart men fylldes också av hopp.

Vilka har ni lyssnat på? Jag har några kvar innan sommaren är slut.

Alla bilder är lånade från Sveriges radio.se