Hur går det med kolonilotten?

Hur går det med kolonilotten?

augusti 13, 2018 1 av finurligafroken

 

Det händer saker på kolonilotten. Det är tur att jag har så fina vänner som hjälper mig. Vi tog en dag och körde av allt gräs och ogräs med trimmer och krattade ihop allting. Det var midjehögt så det behövdes verkligen. Vi körde också runt hela lotten så att man kan komma fram. Eller vi… min vän gjorde allt det medan jag krattade efter honom.

Vi hittade mycket spännande under allt gräs. Det låg trall där så jag antar att en liten uteplats funnits tidigare. Där låg också mycket stenar och till och med bitar av asfalt. På ett stället hittade vi en hink nedtryckt i ett stort hål. Marken är väldigt ojämn så jag skulle behöva en jordfräs för att få upp allting och jämna ut det.

Doris var självklart med och höll ställningarna. Hon tyckte det var spännande att vara där. Fanns mycket gott att lukta på under allt gräs. Men hon blev väldigt ledsen när barnen gick iväg för att plocka hallon och lämnade henne.

Även om det är mycket jobb så tror jag att det kommer bli väldigt bra när det är klart. Jag har börjat måla staketet och även boden har fått lite ny färg.

Den röda busken är väldigt vacker men den är nu nedklippt och tanken är att flytta på den. Jag tycker inte att den står bra där så jag hoppas att den kommer tycka om sin nya plats och växa sig sin till nästa år. Vi hittade även hallonbuskar och vinbärsbuskar som ska klippas ner och eventuellt flyttas på också. Hittills har jag träffat två av koloni grannarna och dom var väldigt trevliga och tyckte att det var roligt att jag hade tagit över lotten och önskade mig lycka till.