String Art

augusti 14, 2018 0 av finurligafroken

Har ni testat det här med string art nån gång? Jag har sett det på flera ställen och tycker att det ser så roligt ut och väldigt fint. Det finns människor som gjort stora världskartor men jag kände att det var ett lite för stort projekt för mig så jag testade att börja med någonting mindre.

Jag började med en liten träbit som målades vit och sedan tog jag en blyertspenna och skissade upp vad det skulle stå och vart bokstäverna skulle vara. Sen var det bara att börja spika. Inte jätte kul och ganska jobbigt faktiskt. Men det gick. Sen var det bara att välja färg på garnet, knyta fast det i en av spikarna och sen börja vira den runt runt på olika sätt.

Eftersom jag tyckte om resultatet och tyckte att det var väldigt roligt även om själva spikandet inte var jätte kul så gjorde jag en till. Denna gång blev det hjärtan i tre olika färger. Båda två står nu båda två i vårt ena vardagsrums fönster.

Om man kollar på tex pinterest finns det hur mycket inspiration som helst. Tyvärr har jag inte hittat några passande träbitar att göra flera på. Annars hade jag kunnat fortsätta i en evighet tror jag.