Om jag hade råd

Om jag hade råd

augusti 15, 2018 0 av finurligafroken

Förra veckan la Wilda på Reaktionista upp ett inlägg på sin blogg om vad hon skulle göra om hon hade råd. Det fick mig att gråta. Som ensamstående mamma och sjukpensionär är det otroligt mycket jag inte har råd med och som jag önskar att jag kunde göra. Så jag bestämde mig för att skriva ett eget inlägg. Inte för att det är synd om mig på något sätt utan för att visa hur man kan ha det ekonomiskt i Sverige idag. Och hur det är att leva med väldigt lite pengar.

 

Om jag hade råd skulle min son ha mer kläder och av bättre kvalitet. Jag skulle ha mer kläder och slippa använda dom jag har tills dom nästan faller sönder. Jag skulle också slippa trycka ner mig i kläderna jag har eftersom jag har gått upp i vikt men inte har råd att köpa kläder som passar min kropp.

Min son skulle få en bättre stol och slippa sitta på en gammal köksstol när han sitter framför datorn. Han skulle också få gå på flera fritidsaktiviteter och få riktiga tennisskor och ett tennisrack som inte är köpt på biltema.

Om jag hade råd skulle jag köpa en cykel så vi kunde cykla iväg på äventyr. Om jag hade råd skulle jag laga min bil ordentligt istället för billiga nödlösningar och ständigt ha lampor som blinkar. Om jag hade råd skulle vi åka på semester och uppleva nya platser tillsammans.

Om jag hade råd skulle vi äta mer ekologiskt och mer fisk. Om jag hade råd skulle vi inte äta affärens billigaste köttbullar och makaroner så ofta. Om jag hade råd skulle jag ta med min son på restaurang och beställa in precis vad vi ville.

Om jag hade råd skulle jag gå på konserter. Om jag hade råd skulle vi gå på bio oftare och besöka häftiga ställen. Jag skulle umgås oftare med vänner och gå ut och fika med dom.

Om jag hade råd skulle jag sluta köpa det billigaste av allting. Då skulle jag ha bättre tandborste och tandkräm, bättre tvättmedel och diskmedel. Bättra mat i kyl och frys.

Om jag hade råd skulle jag gå till tandläkaren regelbundet fast jag är livrädd för det. Om jag hade råd skulle jag gå till en naprapat eller massör för att få hjälp med min onda kropp. Jag skulle boka en ansiktsbehandling så min hud skulle få ordentlig omvårdnad istället för det billigaste rengöringsmedlet och inte varje dag för att det ska räcka så länge som möjligt. Om jag hade råd skulle jag kräva att få komma till en psykolog igen och prata av mig.

Om jag hade råd skulle min son få fina presenter på sin födelsedag och sånt han faktiskt önskar sig. Precis som min mamma och syster. Då skulle dom även få fina och personliga julklappar. Om jag hade råd skulle jag skänka pengar till dom som behöver det och till forskning. Om jag hade råd skulle jag ge några kronor till tiggarna utanför affären.

Om jag hade råd skulle jag köpa en symaskin eftersom jag alltid velat lära mig att sy. Om jag hade råd skulle jag vara mer kreativ för jag skulle ha råd att köpa papper, färg, garn och tyg.

Om jag hade råd skulle jag skippa ha ont i magen och gråta varje gång jag skulle betala räkningar. Om jag hade råd skulle jag slippa att räkna ihop allting jag handlar för att veta att jag faktiskt har råd att betala när jag kommer till kassan.

Om jag hade råd skulle min son få månadspeng och även kunna tjäna mer pengar genom att hjälpa till hemma.