Klimathotet

Klimathotet

augusti 16, 2018 1 av finurligafroken

 

Efter den här sommaren och allt prat om klimatet har jag blivit riktigt orolig. Jag har varit orolig tidigare men det har blivit värre. Jag har insett att det är ett problem som är mycket större än jag har insett och att det kommer gå åt helvete tidigare än jag trodde. Naturen är ju det bästa jag vet och vår planet är så otroligt vacker. Det finns så mycket att njuta av som människor inte har skapat. Och är så mycket vackrare än vad någon människa skapat. Jag har också förstått att jag inte är ensam om att ha en ökad oro.

Varför gör vi så här? Varför förstör vi planeten? Ibland tänker jag att det bästa vore om mänskligheten försvann så att planeten fick vara ifred. Eller att all elektronik försvann så vi fick börja om och leva mer miljövänligt. Få gå långt tillbaka i tiden till när vi gjorde mycket mer för hand och tog tillvara på det som naturen gav och gav tillbaka till den.

Jag vill göra någonting för att hjälpa till. Jag vill inte vara en del av vår planets död. Men vad kan jag göra? Och kan verkligen jag göra skillnad? Jag ska villigt erkänna att jag inte är ett dugg insatt så jag vet inte alls var jag ska börja men jag har bestämt mig för att börja läsa på för att kunna göra så mycket som jag kan för vår älskade planet och det enda hemmet vi har.

Har ni koll på sånt här? Vet ni hur vi kan hjälpa och rädda vår planet?